Почетна / Инфо / Лажичка и чергички

Лажичка и чергички

Пред и за време Велигден, додека траеше силната полициска изолација работеше “лажичето“ на верата.За време на рамазан, молитвата се делеше на тротоари и сообраќајниц.Молитвата допираше до начичканите еден до друг верници пред и околу џамијата.И додека тие се молеа надлежните истерувачи на демонот Ковид 19 беа на пауза, која никогаш не преинува во активна состојба.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *