Радио Штип
Македонија Црна хроника

Лекоумна штипјанка, дала 7.000 евра на лице што го запознала на ФБ.

Педесет и четири годишна жена од Штип пријавила дека била измамена за околу седум илјади евра, средства што ги уплатила на агенција како трошоци потребни за да и бидат префрлени 850.000 долари, од лице кое го запознала на социјалната мрежа „фејсбук“ на крајот на октомври 2018 година и кои се претставило дека е американски војник повреден во Авганистан.

Како што информира МВР, според пријавеното, во декември 2018 година лицето и кажало дека, бидејќи бил повреден, од авганистанските власти му биле исплатени 850.000 долари, кои тој не можел да ги внесе во САД и дека парите ќе и ги испрати на неа, а таа требала само да ги подмири трошоците на агенцијата-Routenet Express за да можат парите да пристигнат во Македонија.

Жената се согласила и во периодот од 26.12.2018 до 29.01.2019, во неколку наврати уплатила вкупно 7.300 евра и 1.590 долари на агенцијата. Парите требало да пристигнат до 20.02.2019, но до денот на пријавувањето не ги добила, по што заклучила дека била измамена.

Од МВР информираат дека се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

Слични Новости

Здравственото осигурување во нови парисобирачки лавиринти

admin

Маја Кикириткова , со нов проект “Елеазар“

trajce jovanov

“Христијан Пендаровски“ и “Стево Мицковски“ во Штип

trajce jovanov

Leave a Comment