Почетна / Избор на Уредникот / Летните мангупл`ци на продавачите

Летните мангупл`ци на продавачите

Летотo е најидеално време трговците да ви подвалат.Најбарани артикли освен оние основните за прехрана е сладоледот.Отворајте четворни.Никој од вас не знае колку пати е одмrзнува сладоледот.И при најмало сомневање не купувајте.

Трговците се невидени мангупи.Секогаш имаат попусти на разни артикли.Ќе го видите производот со намалена цена.Кога на касата цена која не е јавно декларирана.Сите се прават мутави, дури и се расправаат со граѓаните.

Штета е што некој од пазарните инспектори не ги глоби за измама на потрошувачите.Согласно Законот за заштита на потрошувачите,јавно кажаната, односно јавно истакната напишана цена, е цената на производот, а  не таа што ќе ви ја кажат на каса.Тоа што не си ја одработиле задачата трговците е нивен пропуст не на граѓаните.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *