Почетна / Бизнис / Лиценцираните такси ќе имаат жолти регистерски таблички
Various Dutch license plates stacked on a table.

Лиценцираните такси ќе имаат жолти регистерски таблички

Со цел да се спречи нелојалната конкуренција, државата го прифати барањето на здруженијата за авто-такси превоз.

Тоа значи дека во иднина регистарските таблици на такси возилата ќе бидат во жолта боја.

Надлежните сметаат дека на овој начин ќе се стави ред во такси превозот, при што граѓаните полесно ќе ги препознаваат лиценцираните и регистрирани такси превозници.Она што е плус новина во овој дел на законот за автомобили е воведувањето на светлечна табла за такси возилата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *