Почетна / Избор на Уредникот / Македонската on line администрација на последното место

Македонската on line администрација на последното место

Европската комисија ја објави студијата “The 2020 eGovernment Benchmark report” во која се опфатени сите земји од Европа, која ги мери владите колку озвозможиле користење на јавни услуги по електронски пат.Европски лидери се Малта (вкупен резултат од 97%), Естонија (92%), Австрија (87%) и Летонија (87%). Овие земји имаат највисок резултат во сите четири највисоки категории, следени тесно од Данска (84%), Литванија (83%) и Финска (83%).На самото дно на листата се наоѓа Македонија со скромни 33,4%.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *