Почетна / Спорт / “Македонски бисер“ за младите боречки бисери.

“Македонски бисер“ за младите боречки бисери.

Македонската репрезентација на традиционалната манифестација во борење „Македонски бисер“ годинава ќе биде подмладена. Ќе учествваат само млади борачи, до 23 години. кои се иднината на македонското борење.Најмногу се очекува од Фати Вејсели и Елмедин Сејфулаху. Неизвесни се настапите на натурализираните Македонци, Егоров и Нуров, кои се подготвуваат во Русија за европските ЛОИ во Минск.
Од Штип ќе учествува само младинецот Давор Мишев.
Се очекува во Скопје да пристигнат борачи од Бугарија, Романија, Србија, Унгарија, Албанија, Косово, Молдавија, Грција.
Турнирот ќе се одржи во сабота 18 мај, од 11 часот ќе бидат елиминаторните борби, а финалните ќе бидат во 17 часот, .

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Бронзен медал за Никола Нацев

Кик боксерот на штипскиот клуб “Гладијатор“, Никола Нацев, и од штотуку завршеното балканско првенство се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *