Почетна / Избор на Уредникот / “Малиот принц“ го спасува театарот.

“Малиот принц“ го спасува театарот.

Во организацијана Националната установа центар за култура “Ацо Шопов“ започна фестивалот  на престави за деца “Малиот принц“..Фестивалот го отвори  Народниот театар “Антон Панов “ од Струмица со претставата“Пипи долгиот чорап“.

Публиката ќе може во рамки на фестивалот да ги проследи и претставите “Том Соер“ на театарот за деца и млади од Скопје, Националниот театар од Охрид учествува со пиесата „Алиса во земјата на чудата“ и последната претстава е во продукција на домќинот и е со наслов “Шушкава приказна.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *