Почетна / Македонија / Малку деца , многу наставници.

Малку деца , многу наставници.

Комисијата за статут и пропис  им даде зелено светло на сите училишта кои се под надлежност  на општината да формираат паралелки со помал број на ученици од законскиот лимит.

Одлуката треба да ја донесе и советот на општината на својата следна седница.

Со ова многу од наставниците ќе останат на работа и ќе имнаа обврска да образуваат, понекогаш и воспитуваат по десетина ученици во паралелка.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *