Почетна / Балкан / Мамиќ нема да биде ексрадиран во Хрватска

Мамиќ нема да биде ексрадиран во Хрватска

Апелациониот совет на Судот на Босна и Херцеговина донесе конечна одлука да не го екстрадира Здравко Мамиќ во Хрватска, тврдејќи дека законските услови за тоа не се исполнети, објави денеска судот.

Во соопштението објавено на веб-страницата на таа судска институција се вели дека Апелациониот совет ја потврдил првостепената одлука на Судот на БиХ од 29 август годинава.

Хрватска поведе кривична постапка против Мамиќ, кој има и државјанство на БиХ, пред окружниот суд во Осиек под обвинение за сторено кривично дело „криминално здружување и злоупотреба на деловната доверба“.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Отпатува“ – Милан Лане Гутовиќ, алијас Шојиќ.

По краткотрајно боледување , овој свет го напушти и отпатува со својата “бела лаѓа“ познатиот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *