Почетна / Избор на Уредникот / Место кастрење наставници, помалку ученици во одделенијата.

Место кастрење наставници, помалку ученици во одделенијата.

СОНК сеуште ги убедува своите членови в понеделник на 2-ри септември да почнат со штрајк.

И додека држ-недај состојбата трае, Советот на општината Штип, денеска на сите училишта освен на ОУ “Димитар Влахов“, им ги исполни желбите, барањата, за формирање на паралелки со помал број на ученици, од законскиот лимит.

Некои од паралелките ќе бројт и помалку од десетина ученици во руралните, а во градските училишта во просек по 14 ученици во паралелка.Со одлуките на Советот, вишокот на наставници што ќе се појавеа, требаше да бидат прераспределени, или некаква друга позиција што предвидел законот.Вака ќе работат со помалку ученици, а ќе земаат пристојна плата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *