Почетна / Избор на Уредникот / Меѓународен конкурс за “Обновена Европа“

Меѓународен конкурс за “Обновена Европа“

Општина Штип, во соработка со партнерските градови од проектот Обновена Еропа, објавуви конкурс на тема „Европа во нашите соништа“ во три категории: Есеј, цртеж и фотографија. Конкурсот е отворен до 31 октомври 2019 година. есејот, треба да биде на еден од јазиците на земјите кои се дел од проектот, вклучително значи и македонски, да содржат максимум 300 зборови или напишан на 5 страници. Треба да содржат клучни зборови како европа, иднина, сон, млади и друго.Цртежот треба да биде со максимални димензии 49 на 70 сантиметри и нема ограничување на техниката која ќе се користи додека  фотографијата исто така треба да ја отсликува иднината на Европа, додека e-фотографијата со резолуција од 800 кб до 5 мегабајти. На средбата во Романија која ќе се оддржи од 13 до 15 ноември, ќе бидат избрани победниците а една од наградите е и посета на друга земја,– Изјави Драган Ристов, координатор на проектот за Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *