Почетна / Занимливости / Меѓународен музички натпревар

Меѓународен музички натпревар

Државниот музичко училишен центар „Сергеј Михајлов“ е организатор на првиот меѓународен натпревар на ученици од Европа, а кој од денеска  се одржува во Штип.Во 15 категории течат натпреварите на ученици и тоа;пијано, вилолина, виола, хармоника, гирата, дувачки инструменти, соло пеење, камерни ансамбли и слично. Натпреварот  ќе се одвива до 20-ти ноември кога ќе се одржи завршен он лајн натпревар на наградените учесници.На натпреварот се пријавени 180 натпреварувачи

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *