Почетна / Избор на Уредникот / Многу возила, уште повеќе узурпатори.

Многу возила, уште повеќе узурпатори.

Во Штип и натаму продолжува безмилосното узурпирање на просторот наменет за пешаците.Причина за тоа е огромниот број на возила во Штип.Неофицијално во Штип ома околу 20 .000 возила.Ниту улиците се така проектирани, ниту тротоарите, ниту пак паркинг просторот е така димензиониран.Затоа возачите најлесно име да ги запоснеднат тротоарите, не ги е гајле што пешаците ќе бидат на коловозот и може да бидат прегазени.Но исто така не им е гајле и на надлежните да стават ред.Штип имаше и “пајак“, можно е некоја “богомолка“ да го изела пајакот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *