Почетна / Избор на Уредникот / Може да починете додека чекате да се лекувате во странство

Може да починете додека чекате да се лекувате во странство

Кога граѓаните имаат потреба да се лекуваат во странство, постапката за одобрување која се одвива преку Фондот за здравствено осигурување, често е непотребно одолговлекувана, и со тоа лошо влијае врз лекувањето на пациентите.Ова, меѓу другото, го констатирал Државниот завод за ревизија, кој вршел контрола врз работењето на Фондот за здравствено осигурување за 2018 година. Тие констатирале дека за сите процедури за проверка на документацијата, во повеќето случаи е надминат законскиот рок од 45 дена за нивно решавање.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *