Почетна / Бизнис / Мој, твој ДВВ носел 15 милиони евра месечно.

Мој, твој ДВВ носел 15 милиони евра месечно.

Премиерот Зоран Заев на денешната собраниска седница оред гласањето на новите министри, о0дносно заменици-министри во Владата на РСМ, одговарајќи на реплики од опозициските пратеници рече дека проектот „Мој ДДВ“ ја полни касата на државниот вуџет.

– Проектот „Мој ДДВ“ минатиот месец ја наполни државната каза за дополнителни 15 милиони евра во делот на данокот на додадена вредност, а и овој месец ќе има дополнителни 15 милиони евра по овој основ, рече Заев од собраниската говорница.

Проектот „Мој ДДВ“ со скенирање на фискалните сметки им носи поврат на граѓаните 15 отсто од платениот данок на додадена вредност, а првата исплата треба да биде во декември.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

За повисоки плати, ја качија цената на струјата

АД МЕПСО 2020 година ја заврши со загуба од 5,8 милиони евра, но тоа не …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *