Радио Штип
Балкан

“Мразам школо и Срби“ и друго по сплитските училишта

Ѕидовите на основно училиште во Сплит утрово биле испишани со навредливи и фашистички натписи. „Ја мразам Србија“ и „За дом“ се само дел од нив, јавува „Индекс.хр“ повикувајќи се на порталот „Далмација данас“.

 

„Ги мразам училиштето и Србите“, пишува на ѕидот кај влезната врата, а на другиот ѕид има големо „У“ со крст, а под него пишува „За дом“.Истотака со црн спреј било напишано и „Смрт за полицијата“.На една од вратите имало нацртано и голем кукаст крст.

Слични Новости

Експлозија во Северна Митровица

trajce jovanov

Во Зеница пороади поплава , прогласена елементарна непогода

trajce jovanov

СПЦ, не признава МПЦ,не ја признава ЦГПЦ, сега и УПЦ.

trajce jovanov

Leave a Comment