Почетна / Избор на Уредникот / Наташа Трбојевиќ и Златка Митева репрезенти на македонската музика во Рим.

Наташа Трбојевиќ и Златка Митева репрезенти на македонската музика во Рим.

Во Италија во Рим во тек е манифестацијата музика на народите.Во рамките на оваа реномирана музичка содржина, вечерва настапуваат Наташа Трбојевиќ пијано и Златка Митева флејта.Ова дуо  во рим ќе интерпретира дела од Томисла Зографски, Стојан Стојков,Љубомир Бранџолица, Александар Џамбазов,Трајко Прокопиев и други македонски автори.Со оглед на досегашните уметнички искуства, нема сомнеж дека и Трбојевиќ и Митева ќе бидат вистински репрезенти на македонската репродуктивна музичка уметност.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *