Почетна / Избор на Уредникот / Национален одговор.

Национален одговор.

Во Касарната Јане сандански се одржа показна вежба „Национален одговор 2019“ во која учествувааа општинските и државните сили за заштита и спасување, Ова беше прва ваква вежба од ваков обем преку која се подобри комуникацијата помеѓу општинскиот штаб со регионалниот и националниот штаб во време на елементарни непогоди.
Вежбата покажа дека системот функционира, но секогаш е потребно подобрување на комуникацијата помеѓу институциите.Да продолжиме да одговараме на предизвиците со уште повеќе труд и напор, со уште повеќе остварени успеси, со уште повеќе квалитет во реализацијата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *