о трката учествувале речиси 30.000 посетители, кои потоа на 15 тезги изеле 13 тони банани, четири тони јаболка и седум тони портокали. Жедните пак, се освежија со вкупно 130.000 литри вода и 10.000 литри безалкохолно пиво.

На настанот имаше и 26 возила на Итна помош, во случај на некого да му се слоши.

Учесниците имаа прилика да ја истрчаат 42-километарската обиколка на Москва, покрај над 30 светски познати знаменитости, како што се Кремљ, црквата Христос Спасител и Бољшој театарот.