Почетна / Избор на Уредникот / Нема возење коли со бугарски таблички?!!

Нема возење коли со бугарски таблички?!!

Oна што се шушка веќе долго време,  најверојатно ке се протурка до крајот на годинава како закон. Имено, ке биде побарано од сите кои се носители на Македонски пасош, а возат возила на странски регистарски таблички, да ги префрлат на Македонски таблици.Нефицијално  сообраќајната полиција во повеќе градови  има дописи-насоки да почнат да ги исклучуваат овие возила од сообраќај, и опцијата која ке биде дадена е да платат за да ги префрлат на македонски таблички, или возилото да остане запленето.Неофицијалните информации до кои дојдовме се дека сите граѓани коишто имаат возила со странски регистарски таблички ќе добијат извесен период во кој ќе треба да ги префрлат регистрациите на македонски таблички, а за тоа од државата ќе добијат одредени бенефиции и попусти.“ Во моментов за регистарските таблички да бидат префрлени од странски на македонски, сопственикот на возилото треба 23 отсто од цената по којашто го купил да ги плати за царина и данок.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *