Почетна / Избор на Уредникот / Нема да има надоместок за трошоци во штипските градинки

Нема да има надоместок за трошоци во штипските градинки

Градинките и локалната самоуправа се откажаа од дел од приходите.Градинките од лицата кои имаат запишано деца бараа да им се уплатат средства на име материјални трошоци.граѓаните се побунија, бидејќи во услови на Ковид 19 градинките не работеа, и немаа трошоци по тој основ.Градоначалникот Благој Бочварски , претседателот на Советот Јане Миланов и управит на градинските се договорија да започне постапка за укинување на наплатата на тој паушал.Тоа значи дека граѓаните нема да плаќаат паушал за зиминатиот период.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *