Почетна / Избор на Уредникот / Неранимајковци влегле во ученичкиот дом“Браќа Миладиновци“,и натепале момче.

Неранимајковци влегле во ученичкиот дом“Браќа Миладиновци“,и натепале момче.

Радикалните навивачи на “Брегалница“ познати под името “Ултрас банда“, направиле тежок инцидент.

Неколкумина од нив, насила упаднале во Студентско ученичкиот дом “Браќа Миладиновци“, и почнале прво вербално да го навредуваат а потоа и да го натепаат момчето кое е сместено во оваа установа,а било родум од Кавадарци.

Причина за ваковото однесување на банда наеранимајковски било тоа што нападнатото момче навивало за Тикеш, а на овие неранимајковци невоспитани сељачишта од Штип тоа не им се допаднало,па за да покажат колку ја сакаат Брегалница го нападнале момчето.

Тоа е ововременски Штип.
СВР Штип тврди дека е пријавен случајот за упадот на неранимајковците во  домот, но според нивните дотурени синформации немало тепачка туку само вербален напад.

Установата пак Студентско ученички дом “Браќа Миладинвци“ вели дека овој настан не е за јавност.Зошто не е за јавност , одговорите лежат во стравот од одговорноста за овој настан.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *