Почетна / Занимливости / “Не ми го чепкај пивото“ театарска претстава во ШКЛ.

“Не ми го чепкај пивото“ театарска претстава во ШКЛ.

Претставата „НЕ МИ ГО ЧЕПКАЈ ПИВОТО!“ е авторски текст на актерите и режисерот инспириран по текст на Армуш Бериша Бели.
Инспирацијата актерите ја црпат од секојдневието кое го живеат, сведочат и од себе го вадат тоа што го сакаат за ликовите. Сите ликови носат своја комплексност за илузиите и стравовите на ова време. Станува збор за современа тематика за која денес слободно може да кажеме дека е модерна.

Режисер- Ѓорѓи Ризески

Актери:
Јулија – Надица Петрова
Срџан- Давид Илиќ
Слободан – Бобан Алексоски
Претставата ќе се игра в петок на 07.08.2020  со почеток од 20.30 на летната сцена во Дом на млади.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *