Почетна / Занимливости / Не само премиери, во штипскиот театар нема ни репризи

Не само премиери, во штипскиот театар нема ни репризи

Штипскиот театар остана без најагилниот актер.Случајно забележавме дека агилниот актер на штипскиот театар Милорад Ангелов е повреден, и за да се движи користи медицинско помагало.Тоа значи дека  театарот штипски останува без комплетен репертоар.

Ангелов учествуваше во сите театарски проекти, особено оние кои беа најатрактивни за публиката.Сега тоа ќе го нема.Ќе го нема бидејќи кога се подгтуваат претстави во сите театарси кои водат грижа за себе, секоја улога ја толкуваат по двајца па и тројца актери.тоа се прави претставата да продолжи да го живее театарскиот живот без прекин.Ете сега покрај тоа што нема премиери, нема ниту репризи.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Започнува “Астибо џез фестивал“

Во организација на Дом на млади , утре и задутре ќе се одржи ревијата на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *