Почетна / Избор на Уредникот / Оваа демократија ги распалува пожарите

Оваа демократија ги распалува пожарите

Дилентантизам е, да тврдите дека граѓаните сами треба да се организираат да гаснат пожари, а при тоа да не постои  ниту една волонтерска организација која во текот на годината ќе обучува граѓани да гасат пожари.

Некогаш имаше волонтерски противпожарни друштва, оваа демократијата ги укина.

Имаше и Цивилна заштита, и тоа не и се бендиса на демократијата.

Во ваква демократија најдобро цветаат криминалот во кој несомнено спаѓа и палењето на шуми во сред забрана за движење низ шумите во Македонија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *