Почетна / Спорт / Одбојкарската федерација и натаму ќе ја води Петар Јовановски.

Одбојкарската федерација и натаму ќе ја води Петар Јовановски.

Се одржа iзборното собрание на ОФМ. На собранието беа истакнати досегашните успешни резултати на македонската одбојка, која лани учествуваше првпат во својата историја и на ЕП. И сега има шанси за пласман на ЕП.На Собранието беа дадени и насоките за идната работа, а беше усвоен и финансискиот извештај.Кандидати за претесдател на ОФМ беа двајца- досегашниот претседател Петар Јовановски од Скопје и Јовица Симовски, исто така од Скопје.Интересно, кандидатот  за претседател Петар Јовановски беше предложен од ОК УГД Студент- Штип, додека Симовски од ОК Вардар. На гласањето победи Петар Јовановски. Тој ја доби поддршката од 17 делегати, наспротив 4 кои гласаа за Симовски.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Злато и бронза на “Гладијаторот“ Никола Нацев

Во Србија се одржа меѓународниот турнир Трофеј Белград. Учествуваа репрезентации од екс југословенските простори. Континуитетот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *