Почетна / Занимливости / Одредени најфантастичните раскази

Одредени најфантастичните раскази

ОУК Дом на млади-Штип, со цел да ги активира учениците со вон-училишни активности, да поттикне стремеж кај учениците за стекнување повисоко ниво на знаење од областа на литературата, да ги поттикне учениците и аматерите кон проширување на знаењата и да ја популаризира креативноста кај учениците од основните, средните училишта и студентите и други до 21 година, согласно Годишната Програма за работа, организира литературен натпревар за краток научно – фантастичен расказ на слободна темаИдејата е да се натпреваруваат во две категории-ученици од основните и ученици од средните училишта заедно со студенти и други до 21 гoдина.
За таа цел, Домот на млади распиша Конкурс за оригинален научно – фантастичен расказ на слободна тема. По разгледувањето на пристигнатите раскази, истите беа разгледани и евалуирани.

Одлуката на комисијата за рангирањето по категории е:
1. Најдобар расказ во категоријата на основни училишта е – Тајниот, неверојатен свет.
2. Најдобар расказ во категоријата на средни училишта- Посета на друга планета.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

300 милиони долари е “дебела“ Парис Хилтон

Парис Хилтон е најпозната како наследничка на прочуениот луксузен ланец на хотели Хилтон, кој ‘тежи’ …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *