Почетна / Избор на Уредникот / Од денеска во “Балканска“ се пие чиста вода.

Од денеска во “Балканска“ се пие чиста вода.

Конечно населбата “Балканска“ е приклучена на водоводниот систем на јавното претпријатие “Исар“.

Срочено поинаку од денеска жителите од оваа населба ќе пијат чиста и филтрирана вода, кој доаѓат од филтер станицата.

Повеќе не ќе ги трпат последиците од конзумирањето на технолошка вода од системот на некогашниот гигант Македонка.

За овој зафат вели градоначалникот Благој Бочварски се потрошени 300.000 евра со кои е направена линија од 2 километри,  и 50 семејства добиваат чиста вода за пиење.Приклучувањето кон водоводниот систем на Исар продолжува, па во најскоро време ќе бидат приклучени и  жителите од населбите Македонка и Чардаклија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *