Почетна / Македонија / Од нова година ќе стартува гасификацијата на Штип.

Од нова година ќе стартува гасификацијата на Штип.

Kога Штип ќе биде гасифицирана општина?

Надлежните чекаат од Владата по кој модел ќе одлуќат да го гасифицираат градот под Исарот , дали ќе се оди преку јавно приватно-партнерство или пак Владата ќе издвои сама средства.

Уште следниот месец Штип може да влез во реализација на гасификацијата, тврди градоначалникот Бочварски кој очекува за 15 дена да ги добие сновниот и инфраструктурниот проект за 20 километарска секундарна мрежа.Бочварски тврди дека проектите се влезени во финална фаза а идејниот е веќе готов.

-Јас се надевам на поддршка од Владата во однос на гасификацијата. Секоја помош за намалување на трошоците на компаниите и општинските институции е добредојдена – посочил Бочварски.Најавите се догодина градот да биде делумна гасифициран.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *