Почетна / Бизнис / Од регистерот “испаруваат“ фирми

Од регистерот “испаруваат“ фирми

Во рок на три месеци, додека Македонија се бореше  и сѐ уште се бори со пандемијата на коронавирусот, во земјава се затворени голем број фирми од различни дејности.Во март има многу повеќе згаснати фирми за разлика од месеците април и мај, покажуваат податоците на Централниот регистар.Во март се избришани околу 1.000 фирми, а во април и мај бројката се движи околу 260.Најпогодени се фирмите кои се занимавале со трговија на големо и мало, рестораните, фризерските и салоните за убавина, такси компаниите, фирми од товарен патен транспорт, но и сметководствени и фирми кои даваат адвокатски услуги.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

За повисоки плати, ја качија цената на струјата

АД МЕПСО 2020 година ја заврши со загуба од 5,8 милиони евра, но тоа не …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *