Почетна / Избор на Уредникот / Од угостител до функционер.

Од угостител до функционер.

Мноштво на здруженија на граѓани некои и еснафски ги има регисгтрирано во Штип.

Некои добиваат прилика, други не за да покажат колку се во функција.Едно од тие здруженија кои се во функција е Здружението на угостители, кое има за задача да ја организира манифестацијата Пастрмалијада.

Таму има промена во раководната структура.Претседател е младо момче кое од угостителство се разбира, само кога треба да замине во семејната биртија да се напие пиво.

Но целта не е да се биде прв кај угостителите, туку да се биде кандидат за градоначалник, односно градоначалник, а угостителското здружение е маска.Како да нема политички амбиции, дедо му бил  градоначалник, тетка му на висока позиција во општината.Кренала жабата нога.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *