Почетна / Избор на Уредникот / Општината чести бизнисмен со парк од народни пари

Општината чести бизнисмен со парк од народни пари

Одделението за локален екон0мски развој  во Штип го  направи планот кон што ќе се стреми градот.Во делот на  градење и реконструкција на улици, е реконструкцијата на дел од улицата “Партизанска“.Повеќе од 5 децении оваа сообраќајница е тесно грло на Штип, и оппштината сеуште се  двоуми дали да ја прави или не. Допра општината ќе аплицира  за пари за Подготовка на проекти, за изготвување на техничка документација.И извор за финансирање  да бидат Ју ен ди пи и Шведската агенција за меѓународен  развој СИДА.Значи уште многу години а не во краток рок како што се ветување пред предвремените локални избори , ќе се зборува за оваа улица, или пак како и многупати  досега темелната реконструкција ќе се одложи и оваа сообраќајница воошто да не се гради.Како илустрација на една од најпрометните сообраќајници на Штип, нема тротоар.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *