Почетна / Избор на Уредникот / Ослободување од комунални надоместоци и паркирање.

Ослободување од комунални надоместоци и паркирање.

Општина Штип ќе ги ослободи од наплата на комунални такси и користење на јавен простор сите правни субјекти коишто се погодени од оваа криза во период на траење на вонредната состојба.

–          За месеците мај и јуни граѓаните ќе бидат ослободени од плаќање на паркинг. За тоа време вработените во паркинг службата ќе бидат ангажирани на други работни позиции во ЈП „Стипион“.

–          Правните субјекти кои немаат остварено приход за време на вонредната состојба ќе бидат ослободени од 50% од плаќање на фирмарина за 2020 година.

–          Дозволите за достава на храна и намирници на маркетите и рестораните ќе важат и за овој викенд.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *