Почетна / Балкан / “Отворен Балкан“ една од најдобрите работи…

“Отворен Балкан“ една од најдобрите работи…

Премиерката Ана Брнабиќ оцени дека иницијативата „Отворен Балкан“ помеѓу Србија,  Македонија и Албанија е една од најубавите работи што се случија во регионот од пред конфликтите во 1990 -тите.

Таа е неверојатна и зборува за тоа што можеме да направиме и што би можеле да направиме ако се приклучи целиот Балкан – изјави Брнабиќ во српскиот парламент.

Според директорот на Друштвото за истражување на политиката и политичката теорија, Владимир Павичевиќ, иницијативата „Отворен Балкан“ е најсериозниот проект за мир на Балканот и потенцијален економски напредок на нашиот регион во последните две децении.

– Кој не учествува во овој проект, не ги разбира тековните процеси во нашиот регион или во Европа – објави Павичевиќ на Твитер.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Отпатува“ – Милан Лане Гутовиќ, алијас Шојиќ.

По краткотрајно боледување , овој свет го напушти и отпатува со својата “бела лаѓа“ познатиот …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *