Почетна / Избор на Уредникот / Оценувачкиот суд почна со преслушување за “Макфест 2019“

Оценувачкиот суд почна со преслушување за “Макфест 2019“

До општината Штип, на распишаниот конкурс  за избор на композиции кои ќе се најдат во програмата на Макфест, пристигнаа над 70 композиции.

По првото преслушување комисијата во состав:Владимир Дојчиновски-уметнички директор, Кристијан Габроски, продуцент и поранешен уметнички директор, потоа Дарко Тасев продуцент и Кирил Панајотов, координатор на проектот “Макфест“ се договорија да има второ преслушување.

Врз основа на квалитетот, ќе се одреди и концептот на годинашново  34 издание на Фестивалот Макфест.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *