Почетна / Бизнис / Пазарот либерализиран.Се чекаат повисоки цени.
FILE- In this April 28, 2011 file photo, John Magel pumps gas at a station in Wethersfield, Conn. Consumers paid more for gas and food in April, lifting inflation to its highest level in two and a half years. But inflationary pressures have begun to ease in May 2011, and analysts say some prices could taper off by summer. (AP Photo/Jessica Hill, file)

Пазарот либерализиран.Се чекаат повисоки цени.

Бензиските сами ќе можат да ги утврдуваат цените на горивата. Старата методологија на пресметка  истекува денеска со завршувањето на купопродажниот договор со Окта.  Но новата регулатива по која во идина тие ќе треба да се пресметуваат сеуште не е донесена затоа што измените во законот за енерегтика со кој  таа треба да стапи на сила не се потпишани од претседателот на државата. Од регулаторна велат иако во следните денови измените може да добијат потпис,  додека да стапи на сила новата методологија   се јавува простор од неколку дена кој од  РКЕ се надеваат дека трговците нема да го искрористат и  да ги зголемат цените на горивата

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Ќе се откупат 90милиони килограми грозје

Винариите ќе откупат околу 90 милиони килограми грозје, соопшти денеска претседателот на регионалното здружение „Лозароовоштари” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *