Почетна / Занимливости / Парична помош за слободните уметници.

Парична помош за слободните уметници.

Сите работници во дејноста култура и уметност во Македонија ќе добијат помош од 14.500 денари за април и мај, одлучи Владата.„Владата ја донесе уредбата со законска сила за финансиска поддршка на филмските работници за време на вонредна состојба, како и уредба со законска сила за финансиска поддршка на уметници и други физички лица што вршат дејности и други активности во областа на културата за време на вонредна состојба за исплата на финансиски средства за април и мај 2020 година, во месечен нето-износ од 14.500 денари“, соопшти Владата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *