Почетна / Избор на Уредникот / Пари за регионот

Пари за регионот

Владата инјектира околу три милиони денари за непречена работа на ЦР на ИПР за оваа година. Потпис на истиот денеска ставија и градоначалниците од источниот регион како и менаџментот на Советот за развој на овој регион.

„Ги запознавме градоначалниците со тоа дека  Владата за оваа година одвои 48 мил. денари за регионалниот развој финансирајќи 13 проекти за регионален развој, развој на селата и на таканаречени специфички региони“, објави Горан Милевски – министер за локална самоуправа.

Овој договор  е дел од стратегијата на Владата за рамномерен развој на регионите.Источниот по сите параметри досега заостануваше во интересите на државата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *