Почетна / Избор на Уредникот / Паркирај, кој каде може,и каде сака!!!

Паркирај, кој каде може,и каде сака!!!

Паркинг места нема доволно во централното градско подрачје, но паркинг места нема доволно и во другите делови од градот.

По инерција од административниот центар по улицата “Кирил и Методиј“, па по “Борис Кидрич“, место нема за пешаци бидејќи тој простор е окупиран од возила.тој тренд продолжува и по булеварот “Партизанска“, пред бензинските пумпи на тротоарот базар на половни возила за продажба, нешто погоре кај градежниот пункт исто така мајстори ѕидари го окупираат тротоарот и по должина и по ширина.

Уште потаму, пред куќите не само автомобили се паркираат тешки моторни возила , па дури и цели автобуси.Никому не му фали влакно од глава, се додека некому не му зафали главата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *