Почетна / Бизнис / Пекарите ги препекоа кифлите, бурекот со новите цени

Пекарите ги препекоа кифлите, бурекот со новите цени

Што е толку скапоцено во една обична кифла од педесетина грама, во која има некаков крем, некаков мармалад или нема ништо, за да вреди 15 денари.Што е тоа што е толку скапоцено во ориенталната измислица бурек, та една пита со сирење да вреди 160 денари.Цената на брашното на големо е15-16 денари, маслото за јадење со години е 49 денари.Струјата исто така не е покачена.Велат нафатата била качена.Дали овие штипските пекари се обидуваат да пијат нафта па пиењето им излегува скапо.Каде користат нафта во печките кои им се на струја или нагас.Надлежните пазара инспекција, трудова, здравствена и сантирана инспекција веднаш да се дадат во акција, да ги  проверат стандардите во кои сепроизведува храната, да проверат сантирни книшки, да ја проверат дистрибуцијата, да проверат и да глобат.Неверојатно е да живееме во времето на Марија Антоанета, една кифла да чини колку еден леб.

 

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Ќе се откупат 90милиони килограми грозје

Винариите ќе откупат околу 90 милиони килограми грозје, соопшти денеска претседателот на регионалното здружение „Лозароовоштари” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *