Почетна / Бизнис / Пекарски изум -осмина бурек

Пекарски изум -осмина бурек

Пекарите во Штип патентираа изум, како од четврт бурек да направите осмина.Напрвo ги смалија тавите за печење, ставаат помалку кори, и уште помалку зарзават.Но, наспроти овој изум, цената на осмина бурек на пример со сирење да биде 40, а на останатите меѓу 50 и шеесет денари.Нема рационално објаснување зошто е намален обемот и грамажата, а за парите секогаш има алиби.Сегашно алиби им е покачената цена на зејтинот.Не бива само зејтин ставаат во бурекот.За таа цена просечна од 45 денари сите продаваат бурек и тие што прават бурек во хигиенско сантирани услови, и тие што прават бурек  во 2 на 3 простор, во кој нема одвод на пример.Некој ќе рече па си можат.Во оваа држава, државата е купена-односно продадена за осминка бурек и затоа ем нема пари , ем постојано е гладна.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *