Почетна / Спорт / Пеливаните, против пеливанската организација

Пеливаните, против пеливанската организација

Борачите пеливани одбија да настапат на последниот турнир во Чанакли. Тие се незадоволни од однесувањето на Федерацијата за пеливанско борење. Тоа го потврдува и Бобан Данов, кој досега настапуваше речиси на сите пеливански натпревари во нашата држава и во странство. „Се барам смени на челниците од оваа Федерација, Боро Лазаревски и Ахмет. Федерацијата добивала пари  од АСМ, и не ги доделувала на пеливнските клубови.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Бронзен медал за Никола Нацев

Кик боксерот на штипскиот клуб “Гладијатор“, Никола Нацев, и од штотуку завршеното балканско првенство се …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *