Почетна / Избор на Уредникот / Пешаците, како археолошки мамути.
IM000505.JPG

Пешаците, како археолошки мамути.

Штип во центарот повеќе нема сериозни проблеми со паркирањето на автомобилите. Има проблеми со заштита на другите учесници во сообраќајот, односно пешаците.

Стипион или било кој друг, за паркинг простор ги испланирале тротоарите, од почетокот на тротораот, па две мети од  коловозот и ете ти паркин.Во Стипион не пешат тие возат цело време автомобили, или летаат низ воздухот.

Тротоарите се буквално окупирани или од урбана опрема на кафичите, или од паркирани автомобили.Штип го напушти пешачењето и таквата категорија на граѓаните за нив се фосили од мамути.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *