Почетна / Избор на Уредникот / Пешаците се мета

Пешаците се мета

Фондацијата за развој на локкалната заедница во тек на реализација е на прокет, кој на јавноста и предочува како луѓето кои пешачат во Штип се ставени во подредена положба во однос на возачите и сопствениците на автомобили.На пешаците им е узурпиран просторот за движење, односно тротоарите.Во центарот на Штип тротоарите се узурпирани од страна на угостителски објекти, но и од паркирани возила на тротоарот.Недозволивото паркирање на протоарите и на другите улици , ги принудува пешаците да се движат по коловозот, а на коловозот безбедноста им е загрозена.Се узурипираат тротоари и пред продавници, особено тоа е изразено на улицата Сремски фронт.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Место едно лажиче, богослужби да има по болниците

И смртта која нашиот Бог Исус Христос ја победи, не е доволна причина Македонската православна …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *