Почетна / Избор на Уредникот / ПИОМ Штип – класична бирократска деструкција

ПИОМ Штип – класична бирократска деструкција

Бирократскиот апарат е машина за мелење на луѓе.Кај нив нема чувство, нема претстава дека тие што доаѓаат кај нив се живи организми.За нив луѓето се предмети за еднократна употреба.Ниту во Штип е различна оваа перцепција.Еве на пример Фондот за пензиско осигурување, е типичен експонент на бирократија.

Ароганција на прво место, услуга да не правиме муабет, и за се’ имаат наредби.Мислиш дека си влегол во војска е не во институција која ја плаќаме од наш џеб и која треба нам да ни служи.

На огласната табла во штипскиот фонд за пензиско осигурување наредба за тоа како треба да се однесуваат вработените.Наредба има ама вработените ги нема.Наредба има, ама нема повикување на членови од Закон  и слично.На кој како ќе му текне.Се шетаат удоре угоре граѓани, а бирократите се смеат в лице.Тешко и јадно на оваа државичка обремената со ваков државен апарат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *