Почетна / Бизнис / Пиши бриши фирми

Пиши бриши фирми

За една година биле затворени 6.083 компании. Централниот регистар по службена должност избришал 3.603 фирми бидејќи не доставиле годишна сметка, немале електронска адреса или поради невпишан влог. Дополнителни 3.200 бизниси престанале да постојат поради ликвидација или стечај.Од друга страна, пак, со приближно иста динамика се отвораат и нови компании.Годинава, до денеска, се основани 2.637 деловни субјекти, а минатата година се регистрирани 7.378 фирми.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Ќе се откупат 90милиони килограми грозје

Винариите ќе откупат околу 90 милиони килограми грозје, соопшти денеска претседателот на регионалното здружение „Лозароовоштари” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *