Почетна / Занимливости / Поезија за Денот на поезијата

Поезија за Денот на поезијата

Во чест на 21-ви март светскиот ден на поезијата се случија  за штипски прилики две организирани програми. Во Универзитетскиот ресторан се одржа програмата “Плати кафе со поезија“. Таму посетители говореа поезија и со тој наста го платија кафето што го дегустираа.Во Дом на млади  беа прогласени најдобрите поетски творби  во категории , ученици од основно, средно и возрасни.Најдобрите поетски творби ќе бидат јавно презентирани утре во рамки на програмата “40‘-се“.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Започнува “Астибо џез фестивал“

Во организација на Дом на млади , утре и задутре ќе се одржи ревијата на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *