Почетна / Црна хроника / Полициски нотес

Полициски нотес

Во текот на изминатиот викенд, според статистиката на МВР, за периодот  (25/26/27/28.09) на ниво на СВР Штип по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирарни се 75 прекршоци.

 

На 27.09.2020 во периодот од 13.00 до 19.00 часот  од страна на полициски службеници од СВР Штип спроведена е засилена акциска контрола на возачи кои управуваат возила со брзина поголема од дозволената. Од извршената акциска контрола санкционирани се вкупно 97 прекршоци, од кои 39 возачи управувале со брзина поголема од дозволената надвор од населено место и 58 во населено место. Преземени се 97 мерки за прекршоците и тоа 29 Штип, 20 Кочани, 14 Берово, 12 Делчево, 9 Виница, 7 Свети Николе и 6 Пробиштип. Санкционирани се и 42 останати прекршоци.

 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Излетување кај новиот мост.

За време на празничниот викенд неодговорен возач , во чудна состојба и под врелината на …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *