Почетна / Македонија / Почит за 511 Евреи.

Почит за 511 Евреи.

Штип ги  одбележa 76 години од депортацијата на своите сограѓани, штипските Евреи, во злогласните фашистички логори.По тој повод се одржа комеморација. Во спомен на штипските Евреи   на која говореа :градоначалникот на Општина Штип, Благој Бочварск и претставникот  од Еврејската заедница – Скопје, Пепо Леви.

-Беше одржана Пригодна програма во Спомен на штипските Евреи .Изведен беше Марш во сеќавање на штипските Евреи.Беа положени буќети со  цвеќе на  Споменикот на депортираните Евреи.Денешното потсетување на грозоморниот настан заврши со посета на еврејските гробишта во Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

“Сакаме парк за кучиња“

Иако се избори, и иако политичките субјекти бараат од граѓаните да им испраќаат барања за …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *