Почетна / Занимливости / По доматите и пиперките, сега не трујат со лубеници

По доматите и пиперките, сега не трујат со лубеници

Најпоскауваното летно освежување е лубеницата.дојде нејзиното време.Струмичани по навика настојуваа први да го оберат бостанот.

За да бидат први измислуваат еден милион глупости.

Сигурно ви се случило да отворите голема лубеница со големи дупки и пукнатини во месото, а тоа е така бидејќи таа е одгледувана со специјално вештачко ѓубриво кое е во форма на спреј и се користи за прскање најпрво на цветот, а подоцна и на плодот.Ова ѓубриво ја зголемува брзината на растот и зреењето на плодот, но е штетен за човековиот организам.

Е баш такви лубеници се продаваат во камиони и комбиња со струмички ознаки.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Во НУЦК “Ацо Шопов“, детерминирани сите програми

Поради тетовската трагедија и деновите на жалост, во Националната установа “Центар за култура“ се откажани …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *